Parfumurile naturale SENSUM sunt create cu integritate din uleiuri esențiale 100% pure, pentru o acțiune amplă și profundă. Ele curăță, împrospătează, revigorează și aduc armonie în viața ta.
“Există o forță de convingere a miresmei, mai puternică decât aceea a cuvântului, privirii, simțirii și voinței. Ea nu poate fi respinsă, ne pătrunde în plămâni ca aerul respirat, se revarsă în noi, ne umple întru totul, nu există împotriva sa niciun mijloc.’’
Patrick Suskind – Parfumul
MIROSUL:
Simțul mirosului este simțul responsabil cu percepția stimulilor parfumați. El ne îmbogățește viața cu parfumul cafelei, vinului, ceaiului, al copilului sau persoanei iubite. Viața devine mai colorată și amintirile mai intense atunci când avem capacitatea de a detecta toate aceste arome. Mirosul este cel mai puternic dintre simțurile noastre. „Nimic nu trezește o reminiscență ca un miros” spune Victor Hugo. De fiecare dată când respirăm, mirosim - și respirăm de aproximativ 23.000 de ori pe zi.
Simțul olfactiv este singurul total dezvoltat la naștere dintre toate cele 5 simțuri și este principalul simț responsabil de calitatea vieții. Centrul olfactiv se află în regiunea creierului care guvernează emoțiile. De aceea mirosul este primul pe care îl percepi când intri într-un spațiu și iți va influența repede și ușor starea de spirit și comportamentul.
Mirosul declanșează 75% dintre emoții și este responsabil pentru 75%-80% din impactul unui gust.
Mirosul și emoțiile sunt strâns legate între ele. Simțul olfactiv ne duce neîncetat undeva și are un rol important în sănătatea fizică și mentală. Mirosul poate avea impact asupra aproape orice, de la vise și emoții, conducere, stres și jocuri de noroc, până la durere, concentrare, memorie și romantism. Și nu in ultimul rând are un impact important asupra stării fizice și psihice generale.
AROMACHOLOGIA:
Termenul “Aromachology” este unul nou și încă netradus în limba română. Aromachologia este știința care studiază și analizează în ce fel aromele influențează comportamentele umane. Mirosul și emoția sunt strâns legate între ele. Un anumit tip de aromă generează o anumită emoție iar emoția, la rândul ei, generează anumite comportamente. Totul se întâmplă inconștient.
75% dintre emoții sunt generate prin miros, ceea ce înseamnă că 75% din deciziile zilnice pot fi generate ca efect a ceea ce mirosim.
Din acest motiv aromele au început să fie din ce în ce mai des folosite atât în spațiile de locuit cât și în cele de lucru.
ULEIURILE ESENȚIALE:
Termenul „ulei esențial” derivă din termenul “quintessential oil”.
Acest lucru provine din ideea lui Aristotel că materia este compusă din patru elemente, și anume: foc, aer, pământ și apă. Al cincilea element, sau chintesența, a fost apoi considerat a fi spirit sau forță de viață. Distilarea și evaporarea au fost gândite ca procese de îndepărtare a spiritului (forței vitale) din plantă și acest lucru este reflectat și în limbajul nostru.
Rolul uleiurilor esențiale în viața unei plante este acela de a ajuta și proteja. Uleiurile esențiale înmagazinează practic toată forța subtilă de vindecare a plantei, efectele fiind remarcabile. Prin esența vindecătoare pe care o conțin, uleiurile esențiale pot fi folosite în multe situații și în completarea celorlalte tarapii. Ele influențează sănătatea atât în plan fizic cât și în planurile subtile, având o acțiune amplă și profundă.
Plantele au fost folosite în scopuri de vindecare din cele mai vechi timpuri. Oamenii primitivi se bazau foarte mult pe simțuri și pe instinctul lor de supraviețuire și, prin experiență, au învățat foarte mult despre capacitatea imensă a plantelor de a vindeca și de a trata dureri și suferințe.
Mai târziu acestea au fost folosite pe scară largă în Egipt, atât în medicină cât și în scopuri cosmetice iar ulterior în China și India unde uleiurile esențiale au devenit parte integrantă a sistemului medical aiurvedic. Din înțelepciunea egiptenilor s-au inspirat mai târziu vechii greci, iar ulterior romanii care au preluat aceste obiceiuri de la greci pentru că promovau medicina și sănătatea.
Aromaterapia presupune utilizarea uleiurilor esențiale din plante, în scopul tratării psihologice și a obținerii bunăstării fizice. Termenul „aromaterapie”, așa cum este cunoscut astăzi, a fost inventat în 1937 de chimistul și parfumierul francez Rene Maurice Gattefosse. Cartea sa „Aromatoterapia lui Gattefosse” conține descoperiri clinice timpurii pentru utilizarea uleiurilor esențiale pentru o serie de afecțiuni fiziologice. Prin “Aromaterapie” el a vrut să distingă în mod clar aplicarea medicamentoasă a uleiurilor esențiale de aplicațiile lor de parfumerie. Gattefosse s-a implicat profund în studiul și aplicarea uleiurilor esențiale în scopuri medicinale rămânând activ pe tot parcursul anilor 1930, scriind articole și lucrând cu spitale pentru a testa acțiunile medicinale ale uleiurilor esențiale.